ISTORIC

CARTE DE MEȘTEȘUGAR

Până la momentul apariției brandului Strindberg, a fost tradiția de familie, pornită de la meseria de croitor, învățată în perioada stagiului militar (1950-1953) de tatăl fraților Cotfas, cei care au pus mai târziu bazele firmei Danico SRL. În acele vremuri se dobândeau cu greu documentele care să ateste că ești “meșteșugar”. Ca în orice domeniu, totul pornește de la ceea ce știi să faci și de la pasiunea de a face lucruri de calitate.

CASA BUNICILOR

Casa bunicilor din Subcetate nu reprezintă doar aminitiri frumoase din copilărie. Aici a început, în februarie 1992, activitatea firmei Danico SRL, care avea doi acționari, frații Cotfas Danuț și Nicolae. Sediul firmei deținătoare a brandului Strindberg a funcționat aici până în luna august 1995. Spațiul era compus din trei camere, cu doar șase mașini de cusut…

PRIMUL ATELIER

În timpul dictaturii comuniste formele de “liberalism” meșteșugăresc se manifestau destul de greu. Exista o anumită doză de toleranță, astfel că, în 1969, Cotfas Nicolae (stânga) își deschidea primul atelier de croitorie și are primul ucenic, pe Covaci Ioan. Da, acesta este un nou pas în povestea Strindberg.

Apariții Dialog textil

logo