Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. DANICO S.R.L. , prin intermediul magazinului virtual www.strindberg.ro.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor listate mai jos.

VA RUGAM SA CITITI CU MARE ATENTIE.

In cazul in care nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii va rugam NU FOLOSITI ACEST SITE!

Preambul

Cumparator – persoana, firma sau alta entitate juridica ce plaseaza o Comanda.

Vanzator – societatea comerciala S.C. DANICO SRL, persoana juridica cu sediul in B-dul N.Balcescu,Nr.37, RO 507209 si J19/251/1992 care va fi numit in continuare Strindberg.

Comanda – un document electronic aparut ca forma de comunicare intre Strindberg si Cumparator, prin care Strindberg este de acord sa livreze produsele comandate si Cumparatorul este de acord sa achite contravaloarea acestora.

Produse – bunuri care urmeaza a fi furnizate de catre Strindberg cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator

Informatii despre produs

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.strindberg.ro sunt produse noi si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului contract si in limita stocului disponibil. Din acest motiv Strindberg isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in stocul magazinului sau din motive independente de Strindberg.

Preturile afisate pe site contin TVA (19% din valoarea produsului).

Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii. Ne rezervam dreptul de a schimba pretul produselor fara o notificare prealabila. Ne asumam raspunderea ca valoarea comenzii nu se va modifica dupa confirmarea acesteia prin email de confirmare la adresa specificata de dumneavostra la inregistrare.

Strindberg nu ofera nici o garantie, in afara de cele prevazute de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Cumparatorul este de accord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia Strindberig de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat in cuprinsul acestui document.

Nu suntem responsabili pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul dvs si cea a produsului sau decalajele in ceea ce priveste masura/dimensiunea produselor, datorita particularitatilor acestora.

Garantia produselor

Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi si provin de la SC DANICO S.R.L.

Certificatele de garantie sunt emise de catre SC DANICO S.R.L.

Comanda

Daca Strindberg confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Strindberg se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Strindberg catre Cumparator, conform careia comanda a fost verificata si urmeaza sa intre in procesul de livrare, fara a necesita o confirmare de primire din partea cumparatorului. Strindberg nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata, adica pentru care nu a fost trimis email de confirmare, ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Strindberg confirmarea se face electronic (e-mail) dupa pregatirea comenzii.

Modalitati de plata

Plata se face ramburs la livrare, catre Fan Curier.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

Livrarea

Livrarea se face prin curier rapid, tariful fiind de 20 RON. Livrarea se face numai pe teritoriul Romaniei, intre orele 9.00-18.00, in maxim 15 zile lucratoare de la plasarea cu succes a comenzii, la adresa specificata la plasarea comenzii.

Pentru comenzi cu valoare mai mare de 300 RON transportul este GRATUIT.

Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile pecuniare sau de alta natura fata de Strindberg.
In cazul in care clientul solicita ulterior in scris pe email la adresa manager@danico.ro, modificari asupra comenzii, termenul de livrare va fi de 15 zile lucratoare de la momentul ultimei interventii pe comanda initiala. De asemenea, ne rezervam dreptul de a anula comenzile asupra carora se solicita mai mult de 2 modificari din momentul plasarii.

Dupa doua incercari de livrare nereusite, efectuate de catre firmele de curierat partenere, comanda dvs. va fi considerata anulata iar acest contract reziliat.

Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor pe contul carora se inregistreaza cel mult doua comenzi a caror livrare nu a putut fi efectuata cu succes in decurs de o luna.

In cazul in care cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata la plasarea comenzii, in intervalul orar mentionat, curierul va reveni inca o data dupa contactarea cumparatorului. In cazul in care nici la cea de-a doua incercare de livrare cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare, comanda va fi anulata si prezentul contract va fi considerat anulat.

Retur

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Conform O.G. 130/2000, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.

Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Cumparatorul este obligat sa notifice Strindberg intentia de a returna in 15 zile calendaristice de la data primirii produselor prin inregistrarea unei cereri de retur in contul de client. Formularele completate dupa expirarea acestui termen nu vor fi luate in consierare.

Pentru a beneficia de retur GRATUIT, cumparatorul TREBUIE sa returneze produsele folosind firmele de curierat agreate, Fan Curier, atasand coletului eticheta de retur generata in contul sau.

Doar primul colet trimis, aferent cererilor de retur pentru o comanda livrata, pentru care se respacta pasii de returnare mai sus mentionati, beneficiaza de transport gratuit. Costul de transport pentru coletele ulterioare, va fi de 20 lei.

In cazul in care cumparatorul opteaza sa returneze produsele prin intermediul altor servicii de curierat decat cele agreate (alte firme de curierat sau Posta Romana) va suporta cheltuielile aferente transportului. De asemenea, acesta este obligat sa ataseze pe exteriorul coletului Id-ul de retur lizibil, si sa se asigure ca produsele returnate vor fi expediate in termen de maxim 10 zile calendaristice de la plasarea cererii de retur, termenul incluzand si timpul de tranzit catre Strindberg. Coletele care nu vor indeplini conditiile mai sus mentionate, VOR FI REFUZATE.

Toate coletele continand produse returnate se vor trimite catre: S.C. DANICO S.R.L., B-dul N.Balcescu, Nr.37, Mun. Toplita, Jud. Harghita.

Ne rezervam dreptul de a nu accepta pentru returnare produsele care prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, sunt murdare, accesorii lipsa etc. Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic vor fi refuzate. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

In cazul returnarii unui produs care nu se afla in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit), Strindberg va considera returul ne-valid si va fi indreptatita sa refuze restituirea pretului.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri. In cazul in care pentru un cont de client se returneaza lunar mai mult de 25% din valoarea totala a comenzilor ne rezervam dreptul de a sista livrarile catre clientul respectiv fara o notificare prealabila. Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau daca clientul a expediat produsul fara a obtine in prealabil numar de retur sau a expediat coletul fara sa ataseze pe exteriorul acestuia indentificator retur, costul transportului inapoi catre cumparator se va face pe cheltuiala acestuia.

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face prin:

 1. Voucher de compensare, emis dupa receptionarea returului , cu acceasi valoare cu cea a produselor returnate.
 2. Transfer bancar in termen de 5 zile lucratoare de la momentul confirmarii receptiei si si verificarii integritatii coletului returnat. In cazul in care cumparatorul opteaza pentru Transfer bancar, este obligat sa mentioneaza in cont numarul contului IBAN, numele titularului si CNP-ul.

IMPORTANT

Veti putea returna in magazinele Strindberg utilizand optiunea de plata „voucher de compensare”, voucher pe care il veti putea folosi pentru cumparaturi in magazinele Strindberg si online pe Strindberg.ro sau „transfer bancar” contravaloare marfurilor fiind restituita in contul dvs. in maxim 5 zile lucratoare.

Din motive administrative trebuie sa trimiteti produsele returnate, fara a opta pentru serviciul de ramburs.

Din motive operationale, nu se pot schimba produse sau masuri. Pentru a primi un alt produs sau o alta masura pentru un anumit articol, trebuie sa se plaseze o noua comanda.

IMPORTANT

Va rugam sa respectati termenii de returnare cu care ati fost de acord in momentul in care ati finalizat comanda.
NU vor fi acceptate coletele care:

 • au fost trimise fara notificare din contul dvs.
 • au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport
 • nu au inscriptionate pe ambalaj elementele necesare identificarii returului(ID retur, numele beneficiarului facturii)

Contravaloarea produselelor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs sunt suportate de catre dumneavostra.

Pentru toate reclamatiile si situatiile in care motivul returului poate fi imputat furnizorului (Strindberg) trebuie sa va adresati departamentului de relatii cu clientii pentru solutionarea problemelor.

Puteti face acest lucru trimitand un email la adresa manager@danico.ro.

Reclamatii

Strindberg raspunde in perioada de garantie pentru calitatea produselor vandute. Conditiile de garantie acordate consumatorilor sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

Reclamatiile vor fi effectuate conform specificatiilor de mai jos, in caz contrar nefiind luate in considerare:

 • reclamatiile se transmit in scris la adresa manager@danico.ro.
 • reclamaţii se transmit în maxim 48 ore de la data receptionarii comenzii de catre cumparator
 • reclamaţia va fi însoţită de date concrete legate de numărul comenzii, numărul facturii, numărul coletelor, modalitatea de transport, motivul reclamaţiei, cauzele presupuse a fi condus la reclamaţie, pretenţiile clientului.
 • la solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si chitanta de la curier. In cazul in care produsele sunt returnate catre Strindberg neinsotite de aceste documente, produsele pot fi restituite solicitantului/expeditorului fara ca Strindberg sa solutioneze cererea de acordare a garantiei.

Strindberg va raspunde reclamatiei în termen de max. 5 zile lucratoare de la primirea acesteia. In vederea solutionarii reclamatiei, Strindberg poate sa decida:

 • remedierea mărfii reclamate pe cheltuiala sa;
 • plata contravalorii marfurilor
 • respingerea reclamatiei;

Nicio reclamatie nu va fi luata in calcul daca marfa a fost modificata sau s-a intervenit in orice fel asupra ei. Prezenta enumerare nu este limitativa. Clientul nu este indreptatit sa solicite daune de interese cu privire la calitatea sau cantitatea marfurilor achizitionate de la Strindberg daca nu a respectat procedura de reclamatie sus-mentionata.

Promotii si concursuri

Stabilim regulamentele promotiilor si concursurilor pe care le organizam. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau pe paginile oficiale din reteke de socializare Facebook si Instagram.

De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.

In perioada unei campanii de reducere, DISCOUNTURILE NU SE CUMULEAZA, se va aplica discountul cu valoarea cea mai mare mare.
Comenzile care contin vouchere de discount sau valorice nu pot fi cumulate cu alte comenzi!

Strindberg poate anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila.

IMPORTANT

Voucherele de discount provenite din aceeasi campanie promotionala NU SE CUMULEAZA, se va aplica un singur discount / comanda.

Confidentialitatea datelor si comunicari comerciale

Respectam confidentialitatea datelor clientilor si ne angajam sa nu transmitem datele personale ale acestora catre terti si sa le folosim exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale referitoare la magazinele noastre si brandul Strindberg.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice S.C. DANICO S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sau o alta persoana. Scopul colectarii datelor cu caracter personal este de a opera si livra comenzile efectuate de dumneavoastra.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societatii noastre.

Securitatea datelor si comunicarile comerciale

Datele personale colectate vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc. numai cu acordul prealabil al utilizatorului site-ului.

Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.

Strindberg nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia.

Comunicarile realizate de catre Strindberg prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.strindberg.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.strindberg.ro, va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.

Limitare de responsabilitate

Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.

Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.

Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

Forta majora

Strindberg isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate, daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Strindberg care includ: incendii, explozii, inundatii, conditii meteorologice extreme, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Litigii

Orice litigiu aparut intre Utilizatori si Strindberg va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

Dispozitii finale

Strindberg isi rezerva dreptul de a efectua modificari ale prevederilor semnalate, precum si orice modificari asupra site-ului www.strindberg.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.